Teknologi

Takket være «dobbel slange» prinsippet, der en forsyningsslange ligger innvendig i diffusor»slangen», vil hele diffusorsystemet holde samme trykk. Dermed vil diffusorslangen frigjøre like mye gass over hele sin lengde, og antall bobler og mengde gass som strømmer ut vil følge samme mønster. Dette er et unikt og patentert prinsipp, som alle våre diffusorslanger er laget etter og som gir muligheter for kun en tilkobling selv til de største diffusorer.

Høy effektivitet
Den høye effektiviteten (inntil 80 %) skyldes også det faktum at boblene som frigjøres fra svært små perforeringer (inntil 4500 pr løpemeter) som sprer ørsmå bobler over det hele. Her skiller slangediffurorer seg fra diffusorelementer, som har en tendens til å virke kun i nærområdet.

UV toleranse
Den ytre «slangen» er laget i en robust og UV-bestandig gummikvalitet (EPDM eller SBR), og den indre slangen(EPDM) er laget for å fordele og utjevne trykket i hele lenden av diffusoren. Diffusorene kobles sammen med POM hurtigkoblinger i 316 syrefast stål og høykvalitets gummi med ekstra lang levetid. Systemet er motstandsdyktig mot begroing takket være egenskapene til EPDM gummi.

Fordeler:
- Ørsmå bobler, 0,0-0,1 mm, nesten som «tåke»
- Høy spesifikk effektivitet i oppløsning av gass
- Fleksibelt og modulbasert system
- Stor spredeevne
- Lite behov for vedlikehold
- Ett tilkoblingspunkt
- Svært robust
- Enkel å håndtere
- Hurtig montasje
- Enkelt å regulere
- Spesifikk vekt nær 1,0